historie

BruinsVeem is in 1956 gestart in Westzaan. Joop Bruins sr. begon een looninpakbedrijf in een paar loodsen. De eerste klanten waren bekende Zaanse bedrijven zoals Verkade, Van Houten, Boon en Honig merkartikelen. In de loodsen werden door een tiental personeelsleden de aangeleverde produkten handmatig in doosjes verpakt. In 1964 kwamen de zonen Wim en Joop jr. de gelederen versterken en werd de bedrijfsnaam gewijzigd in J. Bruins en Zonen.

 

In 1974 werd op het industrieterrein Molletjesveer gestart met de bouw van een nieuwe opslagloods. Joop Bruins sr. ging met pensioen en de naam veranderde in Bruins Veem B.V.

 

In 1984 deed de volgende uitbreiding zijn intrede aan de Gerrit Bolkade. Daar verrezen in een tiental jaren drie grote loodsen met een oppervlakte van 16.500 vierkante meter. Wegens het overlijden van Wim voert Joop Bruins samen met zijn vrouw Lia sinds 1996 de directie. Bruins Veem is tot de dag van vandaag een echt familiebedrijf gebleven inmiddels is de derde generatie al weer jaren actief in het bedrijf.